PLACKI NA DOBRY DZIEŃ
Placki zna każdy z Was, ale ciekawe kto z Was jadł je w takiej wersji....👍😊
Składniki:
1 szklanka mąki pszennej (dla osób, które mają alergię na gluten będzie to: pół szklanki mąki ryżowej połączonej z dwoma łyżkami mąki ziemniaczanej i dwoma łyżkami mąki kukurydzianej)
1 jabłko
1 banan (najlepiej miękki, dojrzały)
2 łyżki jogurtu naturalnego
2 jajka
1 łyżeczka sody
pół szklanki mleka
olej kokosowy do smażenia (jeśli nie masz, użyj np. rzepakowego)
Przygotowanie:
Zmieszaj składniki w jednej misce (oczywście jajka bez skorupek, banan i jabłko bez skórki, a do tego jabłko starte na dużych oczkach tarki)😃
Gotowe? To na patenię:)
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz